SYNSPUNKTET

VR-briller og synsfunksjonen hos barn og unge

Det inviteres til deltakelse i studie som vil undersøke om VR-briller kan brukes til å forbedre synsfunksjon hos barn og unge med amblyopi

Virtuell virkelighet (VR) og Amblyopi

Studien er et mastergradsprosjekt ved Institutt for optometri, radiografi og lysdesign ved Universitetet i Sørøst-Norge og har etisk godkjenning fra Regional komite for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk ved komiteene for Klinisk utprøving av legemidler og medisinsk utstyr (REK KULMU).

  • Studiedeltakere (alder 10-17 år) vil få en grundig synsundersøkelse i forkant av studien, samt en introduksjon til VR verdenen, og de aktivitetene som inngår.
  • Deretter vil trening med VR-briller foregå hjemme med 30 minutters treningsøkter, 5 dager i uken, i 10 uker (totalt 25 timer).

VR-briller kan kjøpes (kr 6500), eller lånes mot depositum. Timehonorarer og programvare dekkes av Stavanger Optikk. Enkelte andre VR-briller kan også benyttes.

Utredning i forkant av deltakelse krever også at vi bruker cyclopentolate øyedråper som midlertidig lammer fokuseringsevne og forstørrer pupillene. Hvis dere har, eller kan skaffe til veie dokumenter (ikke eldre enn ett år) fra tidligere undersøkelse hos øyelege, så vil dette kunne brukes som grunnlag og spare litt tid og svie.

 

Ved interesse, kontakt oss på:

Telefon: 51 84 35 50
Mobil: 473 75 853
Epost:  nikola@stavanger-optikk.no