SYNSPUNKTET

Klart syn uten briller eller kontaktlinser

Nattlinser er en fantastisk oppfinnelse som ikke så mange kjenner til: En linse du sover med om natten, slik at du ser godt om dagen. For noen kan nattlinser til og med bidra til å bremse utvikling av nærsynthet!

 

Vil du se klart uten briller eller kontaktlinser hver dag?
Med de innovative nattlinsene kan du få dine ønsker oppfylt. Nattlinsen er en formstabil kontaktlinse med helt spesielle egenskaper. Den brukes om natten – mens du sover omformer linsen din hornhinne. Når du står opp om morgenen, tar du linsen ut og ser klart hele dagen uten bruk av briller eller kontaktlinser.

Alternativ til laseroperasjon
Den orthokeratologiske korreksjonen gir, i motsetning til operasjon, ingen varige forandringer. Hvis du stopper å bruke linsene, vil synet ditt vende tilbake til utgangspunktet. Men nattlinser og operasjon gir et sammenlignbart resultat: et skarpt og klart syn uten briller eller kontaktlinser.

Nattlinser er alternativet uten risiko!

 

Slik fungerer de
I et nærsynt øye brytes lyset slik at det skarpe bildet dannes foran netthinnen. Dette gjør at personen ser uskarpt. Ved å flytte bildet tilbake på netthinnen, kan personen igjen se skarpt. Dette gjøres ved å endre krummingen på hornhinnen slik at lyset igjen får fokus på netthinnen.

Nattlinser tar du på ved sengetid. I løpet av natten omformer linsen hornhinnen ved hjelp av et skånsomt vakuum slik at du neste dag kan se klart uten bruk av linser eller briller. Allerede etter første natt vil du oppleve en merkbar forandring. Som regel vil du oppnå den fulle effekt i løpet av 3 til 12 dager. Effekten av nattlinsene virker dagen lang og i minimum 16 timer.

Hvordan foregår tilpasningen av nattlinser?
Etter en grundig undersøkelse kan optikeren vurdere om øynene dine er egnet for bruk av nattlinser. Nattlinsene blir designet spesielt for øynene dine. Når du får utlevert linsene, blir du grundig instruert i bruk og oppbevaring av linsene.

Den første kontrollen av linsene blir foretatt etter første natten du bruker de. Deretter vil vi avtale løpende kontroller inntil vi får et ønsket resultat. Dette tar vanligvis 2 til 4 uker, og i denne tiden tar vi mellom 2 og 4 kontroller. Etter det vil du bli innkalt til kontroll hver 6. til hver 12. måned.

Må jeg fortsette å bruke briller og kontaktlinser?
Nei, hvis du bruker dine nattlinser hver natt, vil synet ditt om dagen være like godt som om du bruker briller eller kontaktlinser.

Kan jeg stoppe med å bruke nattlinser? – Ja, du kan når som helst stoppe bruken av nattlinser. Etter få døgn vil du igjen kunne bruke dine briller eller vanlige linser.

Hornhinnens fleksibilitet gjør dette mulig
Hornhinnens elastisitet tillater linsen å lage et nøyaktig vakuum som igjen fører til den perfekte omformning av hornhinnen. Dette gir et sylskarpt syn i minimum 16 timer. Deretter går hornhinnen gradvis tilbake til sin opprinnelige form. Behandlingen er reversibel. Dette betyr at så snart du ikke lenger bruker nattlinsene, vil hornhinnen finne tilbake til sin naturlige form i løpet av kort tid.

Tilpasses kun av spesialister – for å tilpasse DreamLite nattlinser fra ens eyes har våre optikere gjennomført en utdannelse fra ens eyes. Ytterligere kreves det at optikeren har en topografi som nøyaktig kan måle kurvene på øynene dine, slik at linsene får den helt rette fasong spesielt for dine øyner.

Nattlinser og barn

Helt nye studier (2021) på skandinaviske barn bekrefter at DreamLite nattlinser fra ens eyes bremser utviklingen av barns nærsynthet med opp til 59%. Det vil si at et barn som bruker DreamLite nattlinser oppnår å være markant mindre nærsynt som voksen enn et barn som har brukt briller eller vanlige kontaktlinser. Nattlinser kan brukes av barn ned til 6 års alderen.

Vi vet i dag at de nærsynte har større risiko for å få alvorlige øyesykdommer i en senere alder. Sykdommer som netthinneløsning, Glaukom og netthinneforandringer. I verste fall kan slike sykdommer føre til blindhet.

 

DreamLite nattlinser fra ens eyes blir tilpasset av vårt sertifiserte personell. Sertifiseringen er din trygghet for at linsene er CE-merket, og at våre optikkere har gjennomgått den nødvendige utdannelsen. Dette gir deg den beste opplevelsen for deg og ditt syn!

Nattlinser kan kun brukes av folk med sunne øyner. Kontakt oss om du lurer på om du eller ditt barn kan bruke nattlinser, så gjør vi en grundig vurdering av øynene – bestill en time hos en av våre kontaktlinsetilpassere.

Vanlige spørsmål om nattlinser

Hva er nattlinser?
Nattlinser er formstabile linser som korrigerer din nærsynthet mens du sover. På denne måten kan du se klart dagen lang uten briller eller kontaktlinser.

Hvor lang tid går det før jeg kan se klart uten briller eller kontaktlinser?
Etter den første natten vil synet være merkbart endret. Hvor lang tid det tar før synet er stabilt og klart, er avhengig av din alder og styrke.

Hvorfor skal mine linser være ce-merket?
CE-merkingen er din trygghet for at dine linser er produsert på en sikker måte etter en godkjent standard i en høy og reproduserbar kvalitet.

Hvor lang tid holder effekten av nattlinser?
Hvis du bruker nattlinser hver natt, vil den fulle effekt av linsene vare i minst 16 timer. I mange tilfeller kan den fulle effekten vare i opp til 48 timer. I motsetning til en laseroperasjon er metoden reversibel. Dette betyr at så snart du stopper å bruke linsene, vil synet ditt vende tilbake til slik det var før behandlingen. Dette vil skje innen få dager.

Hvordan fungerer nattlinser?
Nattlinser har et helt spesielt design, som benytter seg av hornhinnens elastisitet. Mens du sover former linsene det ytterste laget av hornhinnen. Denne omformingen har som hensikt og gi deg optimalt syn. Når du våkner, tar du linsen av, og har et skarpt og klart syn hele dagen uten bruk av briller eller kontaktlinser.

Hvordan klarer jeg tiden mellom første natt med linsene frem til jeg har stabil virkning av nattlinsene?
I begynnelsen, når virkningen av nattlinsene ikke er optimal, vil du kunne kompensere med bruk av vanlige engangslinser på dagtid.

Hvem kan bruke nattlinser?
Nattlinser kan brukes av personer med mild til moderat nærsynthet og byggingsfeil (opp til -5,50D og byggingsfeil opp til -2,50D – pluss lesetillegg opp til +1,75D). Nattlinser kan brukes av barn ned til 6 års alderen. Nattlinser kan kun brukes av folk med sunne øyner. Kontakt alltid din sertifiserte nattlinseekspert for å få vurdert om dine øyne er egnet for nattlinser.