SYNSPUNKTET

Vårens nyheter setter fantasien på prøve!

I slutten av januar tilbrakte Tove, Siri og Anette en helg i Stockholm for å treffe salgsagenter for noen av våre beste merkevarer: Garrett Leight, Dick Moby, Ahlem, Peter and May, Etnia Barcelona, Moscot og Anne et Valentin.

For oss startet det første møtet hjemme hos Daniel Sarabia i hans leilighet på Södermalm.

Bygård, 4.etasje, høyt under taket, rosetter og kul kunst på veggene. Her har Daniel bodd siden 1977. Han må jo være født her, tenker vi. Datteren på 13 år bor sammen med han.

Daniel byr på hjemmelaget pizza laget på stålplate. Pizzadeigen står på terrassen og oppskriften har hemmeligheter som knust malt korn og spesialmel fra den lokale bakeren. Boblene i pizzabunnen blir perfekt, og dette smaker himmels lykke!

Hos Daniel får vi se den nye kolleksjonen til Dick Moby. Den overrasker oss med en solbrillekolleksjon som er blitt kul og leken, fargerik og moderne. Alt er laget i gjenbruksmaterialer og brillene er nedbrytbare. Vi syns det er et spennende konsept og heier på nederlandske Tim og Robbert som startet merket – Look good for your planet.

Pizzaen er spist og ordreboken til Daniel fylt opp. Dette har vært en fantastisk opplevelse. Vår favoritt Daniel Sarabia ❤

 

Dick Moby

Garret Leight

Garrett Leight har hatt stor suksess med sin kombinasjon av slanke linjer og runde former i en naturtro fargepalett. Kolleksjonen har truffet godt hos de yngre og de som ønsker noe enkelt, lett og ledig. Garrett Leight holder hus in the Art District of  Downtown Los Angeles og henter sin inspirasjon blant menneskene, stedene og historiene fra California.

Nå ser vi at designet beveger seg inn i nytt landskap.  Stilen blir retro og chunky og favner en større målgruppe. Vi elsker fornyelsen. Det var og en fin gave å få vite at innfatningene nå kun distribueres hos optikere. Det er en fin anerkjennelse fra en merkevare i utvikling.

 

Lørdag morgen treffer vi Yvette fra 21 Optical, salgsagent for merkevaren Anne et Valentin.

Nå har vi forflyttet oss til Sturegatan ved det Kungliga-biblioteket. Situasjonen er at Anne et Valentin har store leveringsproblemer og vi har kun mottatt en liten del av ordren vi bestilte i Paris september 2022. Etterspørsel er større enn de klarer å håndtere. Yvette ønsker å besøke oss i butikken når ordrene er ekspedert. Vi får derfor bare titte på solbrillenyhetene. Begeistringen er stor! 

Det er noe med dette merket som gir glede og setter hjertene i brann. Blått og grønt, grått og rosa, rosa og oransje. Litt dyreprint har fått plass. Brillene må prøves på og da ser du det bare. Det fungere så utrolig godt. Stor eller liten, rund eller firkantet. Det topper ethvert antrekk

 

Kim fra Alivestyle i Vejle og hans salgsteam presenter de siste nye modeller fra Moscot.

Enhver brillekolleksjon ønsker seg en Moscot Lemtosh, men det er jo noe frustrerende over å aldri klare å designe en ny bestselger. Denne gangen blir det enda kraftigere og enda mer kompakt.

Det er acetat som gjelder. Fasongene er alle kantede i ulik design og uttrykk. Fargene både lyse transparente, blå, sort og brun. Kan det bli en ny bestselger denne gang?

 

 

Gudlin fra Gudlins i København er salgsagent for Peter and May og Ahlem i Scandinavia.

Peter and May presenterer flere nyheter i metall. Gull og rosegull, sekskantet, åttekantet og 70-tallslook. Acetatmodellene forblir tynne i linjene, er i lyse transparente farger, større og kantete fasonger. Seks- og åttekantet også her.

 

Ahlem fortsetter å utfordre. Dette er ikke for pyser. Designet er rått og upolert bokstavelig talt. Fresesporene syns, og kantene er skarpe. Fargene holdes lyse transparent eller svart. De fleste lages i 9mm tykkelse så uttrykket er kult og kraftig. Stort og gjerne enda litt større.  Ahlem sin titan og stål kolleksjon er belagt med nydelig gull, rosegull eller sølv. Du ser og opplever følelsen av luksus. Et delikat produkt. Former med kanter, store og små.

 

Ahlem

 

Peter And May

 

Etnia Barcelona

Gianmaria Mazzoleni er italiener bosatt i Stockholm og representerer Etnia Barcelona. Gianni kommer fra en familie der alle jobber med optikk. Vi skjønner jo at denne karen brenner for oppgaven. Han har kule briller, vifter med armene og prater mye.

Etnia Barcelona er fargerikt og setter fantasien på prøve. Alle farger kan kombineres bare du er frekk nok. Vi vet at våre kunder både er frekke, tøffe og absolutt ikke redd for å bære fargerike briller. Vi digger det!