Synspunktet

Solbriller med styrke – så ser du lyset!

Også du som bruker briller må beskytte øynene mot UV-stråler.

For mange av oss, kanskje spesielt vi som har fylt 40, er det umulig å sjekke mobilen eller lese en bok i sola uten solbriller med styrke. Heldigvis finnes det fine, lekre, tøffe, behagelige solbriller med styrke og glass for de aller fleste synskorrigeringer. Unn deg noen gode – så får du full uttelling når sola endelig skinner.

Når du skal velge solbriller, tenk på hva du skal bruke dem til: Gå på ski i høyfjellet, på fisketur med snekka eller nyte vårsola fra en fortauskafé? Både snø og vann reflekterer lyset og treffer øynene mye sterkere enn flater som for eksempel asfalt eller hyttevegger. Skyer reflekterer også sollyset, så det er ingen grunn til å ta av seg solbrillene når det er overskyet – tvert i mot!

Til venstre ser du papegøyen gjennom solbriller med polarisert glass. Til høyre ser du gjennom et glass som ikke er polarisert. Tenk deg selv, forskjellen på hva du ser og ikke ser en gnistrende vinterdag i løypa …

Espen Westbye er ivrig fluefisker og fikk seg et par Maui Jim  – i følge ham de beste brillene han har hatt. Glasset er polarisert og demper sollyset godt, samtidig som de slipper  inn nok lys når han fisker i skumringen på sensommeren. I tillegg beskytter de øynene om det skulle komme en fluekrok susende. Maui Jim kan selvsagt, som i Espen sitt tilfelle, leveres med styrke. 

Inn og ut, av og på … Noen solbriller justerer mørkheten i glasset automatisk. Dermed har du fantastiske solbriller når du er ute i sola, som du enkelt kan beholde på når du går inn i en butikk eller setter deg inn i bilen for å kjøre.

Hva med barna? Det er ikke alltid like lett å få de små til å bruke briller, og i alle fall ikke solbriller. Heldigvis kan vi levere solbriller med styrke, også til barn. Ta med poden til oss, så finner vi sikkert noe dere begge blir fornøyd med. Du finner et stort utvalg solbriller med styrke i begge butikkene våre. Kom innom i Østervåg og på Jørpeland, så skal vi få deg fin og klar til lysere tider.