SYNSPUNKTET

På med brillene – hopp uti!

Elsker du sol, sommer og bading, men må legge synet fra deg på badehåndkleet?

Svømmebriller med styrke er en genial løsning for både plaskeglade små og deg som svømmer tusenvis av meter i uka. Først og fremst fordi du kan bade, stupe, svømme, dykke og gjøre alt det du har lyst til, uten å tenke på synet. I tillegg beskytter brillene øynene mot klor, bakterier og skadelige UV-stråler. Og så er det jo alltid en fordel å se hvilken vei du svømmer!  

Stavanger Optikk har svømmebriller med styrke fra +6,00 til -7,00. Blå til voksne og blå eller rosa til barn. Glassene har anti-duggbehandling og 100 % UV- beskyttelse, og brillene har justerbar hodestropp og nesebro. De er uten latex og tåler selvsagt både saltvann og klor. Brillene koster 450,- uansett hvilken styrke du trenger.

Per Christian 60 år: Jeg har -7,00 på begge øynene og ser ingenting uten briller. Når vi er på stranda om sommeren og jeg skal ut og bade, må jeg legge fra meg brillene. Heldigvis har jeg en snill kone som henter meg i strandkanten når jeg er ferdig, men jeg foretrekker jo å klare meg selv. Jeg er kjempefornøyd med svømmebrillene mine, de var verd hver eneste av de 450 kronene jeg betalte. Kona kan slappe av, og jeg kan bade når jeg selv vil. Ida 7 år: Jeg elsker å bade, men er redd for å miste brillene mine. Alt blir skrukkete når jeg tar brillene av. Jeg ble veldig glad når pappa kjøpte svømmebriller til meg.

Svømmebriller med styrke kan fås for de aller fleste typer synskorrigeringer. Ellers kan kontaktlinser være et godt alternativ for deg som svømmer og bader mye. Siden vannet, spesielt i basseng, inneholder både kjemikalier og bakterier, anbefaler vi deg å bruke dagslinser hvis du ønsker å bade med kontaktlinser.

Kom innom oss i Østervåg eller på Jørpeland, så får vi deg klar til badesesongen! (Bilder: Unsplash)