Synspunktet

Visste du at vi har vårt eget verksted?

Et par gode briller er en investering, noe som skal vare. Da er det viktig at arbeidet og vedlikeholdet gjøres skikkelig, både når brillene lages og glassene slipes og tilpasses, og når skruer etter hvert må strammes eller en nesepute skiftes.

Mange optikere velger det vi kaller fjernslip: De sender målene på innfatningene, og så kommer glassene ferdig slipt fra leverandøren. Vi har imidlertid  valgt å ha eget verksted på huset, både på Jørpeland og i Østervåg.

Gammeldags i noens øyne, kanskje, men vi mener dette arbeidet er en viktig del av kompetansen vår, en kompetanse du som kunde skal nyte godt av.

Hils på Nader! Nader styrer verkstedet i Østervåg med stødig hånd og falkeblikk. Tidligere i år investerte vi i en helt ny slipemaskin, som riller, borer og gjør «design cut». Dermed kan vi lage de fineste briller også når styrken er høy og glassene tjukke. Lurer du på om du kan få ny innfatning på de gamle glassene dine? Ta dem med innom en dag det passer, så ser vi på det. Passer Jørpeland bedre? Da er det Else Marie og Marit du møter – velkommen skal du være uansett!

Bare en liten skrue løs
Har vi byens største utvalg i skruer? På verkstedet har vi skruer til små briller, store briller, kule briller og gule brille, solbriller og hornbriller – til og med svømmebrillene dine kan vi helt sikkert fikse. For brillene dine trenger pleie. Acetat kan vi polere sånn at det blir blankt og fint. Hornbriller kan vi vokse og metallbriller kan vi rense.

Vi skifter neseputene, hvis det trengs, retter opp skjeve briller og vi bytter ut stengene, hvis du kjenner at de burde vært lenger. På barnebriller setter vi gjerne på krøllstenger, sånn at de henger bedre og ikke stopper den kjekke leken. Vi kan i grunnen fikse det aller meste. Prøv oss!