Synspunktet

Takk for oss, Paris!

Høst = Silmo for oss brilleelskere. Tre dager hvert år bader vi i inspirasjon og fantastisk fine briller fra morgen til kveld, og drar hjem med hodene og koffertene fulle av nyheter. Årets tur var intet unntak:

Paris viste seg fra sin beste side. Været var helt nydelig, med 9 grader om morgenen, 17 grader på dagen, blå himmel og vindstille. Inne på messen møtte vi 70-tallet: Store «tv-skjermer», butterfly, gjerne den doble broen på de mest maskuline modellene, metall, acetat, gull, sølv. Smale små briller, som vi så på solbrillene i sommer, var også representert.

Fargene er enkle, sort, crystal, lys transparent, litt bordeaux metall, litt blå acetat. Grønn gikk også igjen. Fargen i glassene skal være rød, oransje, blå, grønn fremover. Generelt var det veldig mye bra!

Noen glimt fra fredagen Første besøk var hos Theo, som stilte med hele 35 nye modeller: Videreføring av mille-serien, en aluminiumvidereføring og en helt ny serie inspirert av bindeledd i naturen. Mille-serien besto av enkle fasonger, med mønsteret på utsiden og flotte fargekombinasjoner. Dette blir en god serie for oss. Dere ser den mest ekstreme på bildet av Siri her. Aluminiumserien var helt ok. Bindeleddserien var interessant, men her er leveringstiden laaaang. Noe kommer ikke før i januar. Filip fra Theo har blitt stasjonert i Antwerpen som coach for agentene. Herlig gjeng, dette.

Hos Moscot fant vi tre nye modeller vi likte, ellers var det tidligere modeller med nye farger. Bestselgeren Lemtosh, for eksempel, kommer i en ny, lys grå farge. Vi har fylt på i alle størrelser og alle farger, også blå og grønn. Marchon/Skaga viste oss smakebiter av et enormt utvalg: Calvin Klein 205W39NYC, Chloè, G-star RAW, Marni, MCM, Nike etc.

Alle kjenner Barton Perreira, en av våre beste kolleksjoner. Ingen store overraskelser. Fine nye farger, fine nye modeller. Noen av bestselgerne, som Norton, Woody og Cassady, ble med oss videre.

Fleye viste oss messekolleksjonen. De skiller seg litt fra den «nordiske» kolleksjonen ved at de «våger» litt mer, og vi tok med oss ca. 10 nyheter herfra. Hanne var i storform og fortalte siste nytt fra København.

Dita er livredde for kopiering og tyveri, her er det så vidt man slipper inn på stand. Vi har tro på at dette merket har en plass i vår butikk. Flotte, klassiske modeller, solid kvalitet og en stil mange av våre kunder sikkert kjenner igjen fra før.

Salt For et team!! Disse californiagutta, sammen med John Beyer, er så jordnære, sosiale og hyggelige at vi brukte resten av messekvelden med dem (og bobleflasken). I år var inspirasjonen hentet fra pyramidene, ørkenen og lysets brytning. Modellene er enkle og californiafargene viser godt igjen.

Om kvelden tok John oss med på restaurant i nabolaget vårt, hvor vi ble servert swish, swish indrefilet (kaldt kjøtt som så vidt hadde sett grillen) mens John tok bilder som aldri skal ut på verken Facebook eller Instagram. ????

Lørdag! Dagens eneste besøk var hos Oliver Peoples på Hotel Lutetia. Et enkeltrom koster 8000 kroner, så her går man kun på besøk. Besøket var lagt til Crystal-salen, og Oliver Peoples hadde invitert inn 7 kunder fra Norden, med Stavanger Optikk som eneste norske. Messekolleksjonen er ganske utilgjengelig, så om det blir bestselgere av det er noe uvisst … ???? Vi får alle modellene + flere nyheter, og Riley i ny farge.

Så: PARIS here we come! Turen gikk rett på et kjøpesenter som var renovert av Louis Vuitton/ LMVH. Resultatet ble ny jakke og nye Nike joggesko, før vi tok en passasjevandring i vakre Paris. Paris har ca. 20 overbygde passasjer med små butikker og restauranter, gamle bokhandlere, gallerier og nisjebutikker av alle slag. Etterpå tok vi en drink i baren på hotellet, fikk en god restaurantanbefaling derfra og spiste deilig middag ved kveldens andre bardisk (som for øvrig var betjent av en hyggelig svenske). ????

Søndag – siste dag Hos Mykita skjer det nye ting. Materialene blir litt tykkere og mer stabile. Dette er trendsettere og de er alltid aktuelle i pressen. Barnebrillene til Paul & Joe har fått noen nydelige detaljer på innsiden av stengene, og fargene er som vanlig flotte. Foto: Mykita  

Falvin To nye modeller, svært gjennomtenkt design. Matt lakk også i gull. Her ble vi også introdusert til sort gull. Fargene er de vi kjenner; blå, grønn, sort, korall (ny) og bordeaux. Britt fra AliveStyle tok oss med hit, men ble fort bakgrunnsfigur på denne standen. Birgitte som designer brillene er så perfeksjonistisk i sitt arbeid, og har et så tett bånd til brillene sine at man blir helt målbundet av hennes øye for detaljer. Dyktig dame, dette.

Marcolin Tom Ford leverer gode modeller, men slår og til med stoooore butterfly. Diskré farger, havanna, sort og gull er hovedtrekkene. Noe blir for stort her altså. Garrett Leight overrasket så stort sist, at forventningene var høye. Deres første nyhet var en palmeinspirert acetat. De hadde poppa solglassene ut av Nina sin favoritt solbrille, men den har i alle fall noen av oss sett meg litt lei på. Men men, det ble likevel påfyll av bestselgere. Foto: Tom Ford.

Vi prøver JMM en stund til, og håper trenden med kraftige innfatninger slår til hos oss også. Kvaliteten er det i alle fall ikke noe å si på.

Phu, siste avtale er hos Lindberg. 20 briller, blanding av now, garnityr og strip. Vi tar inn den nye garnityrserien som er litt kraftigere enn den gamle.

Så: Et nydelig måltid med god vin, før vi tok en tidlig kveld. Mandag Home sweet home. ????