Synspunktet

Vårens nyheter er her!

På tampen av fjoråret kom vår ferskeste kollega, Kristian Mauseth, til Østervåg fra hovedstaden. Med seg hadde han blant annet ni år fra Krogh Optikk og en glødende begeistring for briller, mote, stil og god rådgivning:

– Egentlig er det ganske enkelt å se hvilken stil folk har, synes jeg – ut fra alle de visuelle elementene de bærer med seg når de kommer inn døra. Så da er det bare å gå i gang med den morsomme jobben, å finne ut hva de trenger. Både med tanke på øyehelse og for å føle seg fine.  

– Selv ser jeg egentlig ganske godt, så jeg trenger strengt tatt ikke briller i hverdagen, sier Kristian og ler litt. Likevel har han ikke mindre enn 15 par solbriller og 5 par briller. Riktig mann å spørre om vårens trender og nyheter, med andre ord. – Fjorårets tendenser blir i stor grad forsterket: Vårens nyheter inneholder mye metall, men også mye klassisk. Duse farger og kombinasjoner av pasteller og gjennomsiktighet er noe av det som gjør vårnyhetene spennende, mener Kristian. I tillegg til trendy pastell, er det selvsagt mye brunt og sort, som det alltid er. Trygt og godt, men kanskje litt kjedelig?  

– Våg noe nytt i det nye tiåret! Det koster ingenting å prøve, og det skjer ofte at kunder går glade ut med briller de «aldri i verden trodde de kledde». Til våren kan vi glede oss til både ganske enkle ting, og det litt mer «bolde». Blandingen av acetat og metall er trendy akkurat nå – og det kommer også masse spennende former.

– Selv om vi ser mye titan, acetat, pasteller og spennende former, flyter trendene over i hverandre, og hvert merke har sitt eget særpreg. Moscot, for eksempel – et fantastisk merke som startet med at grunnleggeren gikk rundt med vogna si og solgte briller på gata på Manhattan. Moscot har funnet frem igjen hans opprinnelige modeller, selvsagt tilpasset dagens krav.

Moscot

Moscot

Moscot

Ahlem har vi faktisk ikke hatt besøk av enda. Det er jo et merke vi er veldig glade i, og som vi faktisk er helt alene om i distriktet, så det blir spennende og se hva de kommer med. Her er en cool liten inspirasjonsfilm

Ahlem

Ahlem

Ahlem

Ahlem

Dita er et lekkert merke som det er verd å betale litt ekstra for. Til våren kommer de blant annet med mye fint i titan.

Dita

Dita

Dita

Ørgreen, som tidligere har vært mest kjent for innfatninger i titan, kommer nå også med modeller i acetat.

Ørgreen

Ørgreen

– Hva med solbriller? Det må jo være lov å håpe på en anledning til å nyte strålene bak noen kule nye solbriller? Ifølge Kristian er trendbildet mye det samme her som på andre briller. Kanskje med litt nettere innfatninger og mer farge i glassene. Bare til å glede seg til våren, med andre ord! Stikk gjerne innom og si hei til Kristian i mellomtiden!

Barton Perreira

Barton Perreira

Barton Perreira