SYNSPUNKTET

Samme Nina – fire forskjellige briller

Noen tror at de bare kan ha runde briller, eller at de bare kler en lys innfatning, for eksempel. Feil, spør du oss!

Du kan, og bør, ha de brillene du liker aller best. De du føler deg kjempefin med. Men det finnes noen små triks for å finne de brillene som fremhever det beste ved ansiktet ditt – og kanskje demper det du ikke synes er fullt så stilig. For å vise hva vi mener, har Nina, kundeveileder i butikken i Østervåg, tatt på seg fire forskjellige par briller.

Fleye Først av alt: Denne innfatningen fra Fleye (Fleye Eng) er utrolig behagelig å ha på! Den er laget av karbon og titan, noe som gjør den lettere enn andre materialer som plast eller horn. Det lille snevet av «cateye» åpner blikket mitt og løfter ansiktet. Mange synes disse brillene er litt penere, litt mer feminine. Det kan jeg være enig i, men jeg synes fremdeles det er en tøff modell. De små gulldetaljer trekker blikket ut og øynene fra hverandre og skaper en illusjon av at øynene er mer sentrert.

Cutler and Gross – Her har jeg på meg et par briller fra Cutler and Gross, en modell som heter M: 1269.  Dette er en ganske ungdommelig, tøff innfatning, synes jeg, som både menn og kvinner kler godt. Og når jeg sier ungdommelig, tenker jeg mer på stil enn alder: En spenstig dame eller herremann på 70 kan være like typete i stilen som en 20- åring som meg.

Tom Ford Denne innfatningen fra Tom Ford TF 5548-B har en klassisk, rund form. Den mørke fargen oppe og det lyse partiet nederst gir deg et litt løftet, åpnere blikk, fordi de som ser på deg automatisk fokuserer på den øvre linjen.

Mykita – Her har jeg på meg et par briller fra Mykita. Modellen heter Peterson, og har en ganske klassisk pilot-form. Samtidig er de lysere enn de tradisjonelle pilotbrillene, noe som gjør dem litt mer feminine. Dobbel bro er fortsatt en trend. Det er en kjempefin detalj og et godt triks for folk med litt tettsittende øyne, som meg. Broen gir ansiktet litt særpreg, samtidig som brillene er såpass lyse at de ikke dominerer ansiktet.

Konklusjon Fellestrekket med disse fire brillene er at de følger øyenbrynene mine, gir meg et fint og åpent blikk og er litt runde i fasongen. Fire forskjellige modeller, som fremhever og skjuler, løfter og demper ulike trekk ved ansiktet mitt. Likevel mener jeg at alle fire kler meg godt, på hvert sitt vis. Og når det kommer til stykket, velger jeg som regel runde briller når jeg skal ha nye. Sannsynligvis fordi det er det jeg liker best og føler meg mest vel i. Jeg liker både briller som er litt tøffere og «kler» antrekket mitt opp, samtidig ønsker jeg ikke at brillen skal dominere for mye. Dermed er vi over på det aller viktigste når du skal kjøpe nye briller: Velg de du føler deg mest komfortabel med! Lykke til – vil gleder oss til å se hvor fin du blir!