Synspunktet

Hørt om nattlinser?

Nattlinser er en fantastisk oppfinnelse som ikke så mange kjenner til: En linse du sover med om natten, slik at du ser godt om dagen. For noen kan nattlinser til og med bidra til å bremse utvikling av nærsynthet!

Hornhinnene dine er elastiske, og nattlinsene er svært formstabile. Når du sover former nattlinsene hornhinnene, slik at de er perfekte når du våkner om morgenen. Dermed ser du som normalt hele dagen, opp til 16 timer. Helt risikofritt. Prosessen lager ingen varige endringer på hornhinnene, så hvis du slutter med nattlinsene går hornhinnene tilbake til sin normale form.

Nattlinsene spesialdesignes for øynene dine. Ved hjelp av optisk måleutstyr lager vi et «kart» over hornhinnen som gjør oss i stand til å bestille riktige linser for deg. Før du begynner å bruke dem, får du en grundig innføring i håndtering, bruk og rengjøring av linsene. De første ukene kontrollerer vi øynene dine flere ganger for å forsikre oss om at alt fungerer som forventet. Deretter er det oppfølgingskontroll hver sjette måned.

Du bestemmer – ikke synet!

Nattlinser kan brukes av nærsynte med styrker fra -0,75 til -5,00. De kan også korrigere skjeve hornhinner. I løpet av en grundig undersøkelse hos en kontaktlinsetilpasser finner vi ut om øynene dine er egnet til å bruke nattlinser. Vent – kunne de ikke bremse nærsynthet? Jo, i noen tilfeller kan de faktisk bremse utviklingen hos barn og unge. Det er da viktig å komme i gang med tilpasningen av nattlinser tidligst mulig, gjerne ned i 8-10 års alder.

Nærsynthet kan skyldes miljø, med mye nærlesing, men også arvelige faktorer. Så hvis mor eller far er svært nærsynte, kan det være smart å ta med barnet innom for en sjekk. Høres dette interessant ut? Ta kontakt og bestill en time hos en av våre kontaktlinsetilpassere.