Synspunktet

Alltid skitne briller?

Her er tipsene du trenger for å holde brillene rene og pene.

Det er viktig at vi passer på synet og brillene våre. Det er den viktigste sansen vi har! Skitne briller og solbriller kan være irriterende. Har du ikke brilleservietter eller mikrofiberklut tilgjengelig er det fort at du griper tak i det første og beste, som en skjortekant eller Zalo-flasken…

Vi anbefaler at du bruker lunket rennende vann, ikke for varmt. Ta litt mild håndsåpe (ikke Zalo med andre ord) på fingrene og vask brillene lett på overflaten. Tørk av med en mikrofiberklut eller et mykt og rent kjøkkenhåndkle. Grunnen til at du ikke skal bruke varmt vann? Jo, dagens innfatninger er som regel laget av metall, acetat eller en annen type plastmateriale. Acetat inneholder mye fettstoffer. Bruker du for varmt vann ved rengjøring vil det varme vannet kunne trekke ut fettstoffer i naturmaterialet.

Innfatningen kan bli matt og få et hvitt eller gråaktig skjær. Det du kanskje trodde var tegn på at brillene dine var blitt gamle, kan skyldes bruk av for varmt vann. Mangel på rengjøring kan også være årsaken, men da er det salter fra huden eller vær og vind som sliter på acetatmaterialet. Har du tabbet deg ut? Frykt ikke! Vi har en poleringsmaskin på verkstedet som kan gjøre underverker.

Sørg for å ikke ripe opp glassene
Vann skylder bort de ørsmå smusspartiklene som kan komme på brillene i løpet av dagen. Derfor er det lurt å være nøye med brillevasken så du får rene og ripefrie glass når du pusser. Mikrofiberkluten du fikk med brillene og solbrillene da du kjøpte dem er et godt alternativ. Den er spesiallaget for å pusse brilleglassene og trenger ikke brukes sammen med vann. Den kan vaskes i vaskemaskinen, men da uten skyllemiddel.

Varmesjokk
Brilleglassene påvirkes av varme. Blir temperaturen over 60 grader kan overflaten krakelere og du kan oppleve dem som skitne. Unngå at dampen fra en kokende gryte eller varmen fra stekeovnen havner på brilleglassene dine. Noen innfatninger vil kunne bli myke og vri seg om de blir utsatt for veldig høye temperaturer eller store temperatursvingninger. Pass derfor på å ikke legge brillene eller solbrillene på dashbordet i bilen eller i vinduskarmen.

En god vane er å legge brillene pent i etuiet hver gang du har brukt dem. Jo bedre du er til å ta vare på brillene dine, desto lengRE varer de.