Synspunktet

På gata i København

I fjor ga siddis og designjunkie Fie oss glimt av folk, briller og mote i verdensmetropolen. Her har du hele året samlet på ett brett – god tur!

Snakk om at en brille kan få frem personlighet! Denne herlige damen har valgt noen fantastiske, oransje briller med en ganske uvanlig form. Hun visste ikke selv hvilket merke det var, men for oss ser det unektelig ut som Theo eyewear. Hun blir stadig vekk stoppet på gaten og får komplimenter for brillevalget sitt – og det forstår vi godt!

Denne karen har rett og slett kjøpt seg fem par like briller i fem forskjellige farger for å alltid kunne matche antrekket sitt. Et lite tips fra ham, var imidlertid å velge briller i samme farge som øyenfargen – da fremstår man visst nok mer troverdig. Hvis jeg treffer ham med en av de andre innfatningene en dag lover jeg å rapportere om eventuelle endringer i troverdigheten.

Det er så ”dejlig” å se at danskene våger å gå for spennende former! Denne damen har gjort brillene sine litt mer hverdagslige og anvendelige ved å plukke opp toner i antrekket og velge en rolig farge. Mote er for alle – dette heier vi på!

Det er viktig å beskytte øynene også når solen ikke er på sitt aller sterkeste. Et godt tips kan være som denne damen har gjort, å velge et par litt lysere solbriller. Lyset slipper inn, samtidig som solstrålene ikke sjenerer øynene. Disse brillene er fra Persol Eyewear, men her finnes det flere andre lekre modeller på markedet.

Denne karen traff jeg like ved brillebutikken, han hadde bare hatt de nye solbrillene sine i noen minutter! Ikledd rocka svart fra topp til tå gir han brillene den oppmerksomheten de fortjener, synes jeg.

Lek med kontraster for å skape en personlig stil. Denne mannen kjører rene snitt og rette linjer, men bryter av med disse runde, myke brillene fra Mykita. Et merke du forøvrig finner hos Stavanger Optikk. Tips! Gå gjennom garderoben og tenk etter hva slags stil og farger du har mest av, og som brillen skal passe til.

En kul brille setter prikken over i’en! Med et nedtonet antrekk var brillene det første jeg la merke til på denne damen. Runde og litt oversized i formen, men med en tynn ramme som mykner opp uttrykket.

Nå vinterstid pakker københavnerne seg inn i store jakker og gjemmer seg bak solbriller. Brillen Sara her har valgt, løfter antrekket og gir det en kul touch.

Looken til mange unge københavnere om dagen: Runde, myke briller, kombinert med rette linjer og nøytrale farger. Mathias her valgte formen på brillen fordi han ville ha en nøytral brille, som samtidig så elegant og trendy ut.

Det er kaldt også i København, og danskene pakker seg inn – men med stil! Med lekre diva-solbriller og et stort, varmt skjerf ser denne jenta uanstrengt kul ut til og med i vinterkulden.

Sjekk hun her, da! Denne flotte damen med det store smilet og de stilige Kirk & Kirk-brillene fant jeg på en brygge i København. Hun fortalte at hun hadde funnet dem på ferie i Frankrike for mange år siden, og jeg var ikke den eneste som hadde stoppet henne på grunn av brillene hennes. (Legg merke til hvordan de matcher det enkle smykket!)