SYNSPUNKTET

Mindre mysing med fargeskiftende linser

Synsstyrke, komfort og lystilpasning i ett? Ja takk! Acuvue Oasys har laget verdens første kontaktlinser med lysstyringsteknologi.

(Foto: Bacila Vlad / Unsplash)

– Disse linsene tilpasser seg forskjellige lysforhold ved at de filtrerer bort sterkt lys og reduserer gjenskinn. Dette skjer raskt og sømløst når du beveger deg mellom for eksempel direkte sollys og skygge, noe som gir mindre mysing og økt komfort, forteller Eivind Askheim, optiker hos Stavanger Optikk. 

Perfekt for aktive mennesker
Fargeskiftende linser kan brukes alle steder, men er ekstra gunstige for sportslige aktiviteter, forteller Askheim.

For joggere, surfere og aktive fjellklatrere kan de nye linsene være et godt alternativ til solbriller. De tilpasser seg det skiftende lyset som kan gjøre deg sliten i øynene, i tillegg til at de beskytter øynene mot UV-lyset.

Optikeren understreker at linsene ikke anbefales som et substitutt til solbriller på generelt grunnlag, da det er viktig å beskytte resten av øyet og huden rundt mot UV-stråling. 

Noen aktiviteter er vanskelig å kombinere med solbriller, da er disse linsene verdt et forsøk! 

Blokkerer blått lys
Også innendørs er de fargestyrende linsene praktiske, da de blokkerer noe av det blå lyset vi får fra digitale skjermer som mobil og nettbrett. Fordi de reduserer gjenskinn, er de også behagelige i mørket. 

– Enten det er innendørs eller utendørs, dag eller natt, tilpasser disse kontaktlinsene seg etter forskjellige lysforhold og skifter raskt fra mørkt til klart og tilbake igjen. Det er en helsemessig og praktisk løsning på en og samme tid. Vi er imponert, sier Askheim.

Prøv et par! 
 – Vi har de fleste styrker inne, så det er bare å stikke innom oss og få med noen prøver. Dette er linser som beskytter deg i hverdag, som vi tror mange vil sette pris på. 

Hos oss får du ett par Acuvue Oasys til kr 160. Vi gleder oss til å høre hva du synes!