Synspunktet

Din lokale synsrådgiver siden 1967

I flere enn femti år har familiebedriften Stavanger Optikk hatt både blikk og hjerte for god øyehelse, optikk og håndverkstradisjoner.

Det hele begynte da Ottar Olsen fikk sparken. Først en gang, så en gang til – av optikere som mente han var for nøye og derfor jobbet for sent. Tredje gang gjaldt det: Ottar bestemte seg for å bli den raskeste og beste optikeren hos sin nye arbeidsgiver.

 

åpnet i klubbgata

Samtidig med knallhard jobbing vokste drømmen om å starte for seg selv. Ottar hadde stiftet familie og fått tre barn sammen med kona Kjellaug, så det var nok å henge fingrene i. Likevel klarte de det: 11. september 1967 kunne de stolt åpne dørene til Stavanger Optikk i Klubbgata 9.

Drømmer i eventyrene får ofte et ”Snipp, snapp, snute” idet de er oppnådd. Drømmer i virkeligheten lever videre, og godt er det! For Stavanger Optikk bredte drømmen seg ut i både geografi og generasjoner. De tre barna til Ottar og Kjellaug valgte alle å trå inn i bedriften da de var ferdig utdannet – Phillip og Eivind som optikere og Anette innen drift og administrasjon.

– Fra Stavanger Optikk sine første butikklokaler i Klubbgata 9.

hallo, jørpeland!

Mot slutten av 1980-tallet meldte sterke stemmer over fjorden om stor interesse for å få en optiker til Jørpeland. Stavanger Optikk hadde ingenting i mot å hjelpe flere med god optikk og godt syn, og satte i gang arbeidet med utvidelse. I 1988 åpnet den nye butikken på Strandalandet, og Ottar og sønnene byttet på å dra over med optikertjenester. Randi Valheim styrte butikken med iver og kjærlighet fra start, og er fortsatt et kjent og hyggelig ansikt som møter kundene den dag i dag.


– Optiker Phillip og butikksjef  Randi utenfor Jørpeland sine lokaler i 1988.

 

Neste generasjon overtar

I 1992 flyttet Stavanger Optikk til Østervåg, der de holder til. Eivind, Phillip og Anette tok etter hvert over mer av drift og kundeoppfølging i begge butikkene, frem til de overtok bedriften i 1997. I noen år var bedriften også en del av kjeden Interoptik, men har siden 2006 vært selvstendige.

– Andre generasjon overtok i 1997, etter mange års erfaring sammen med foreldrene.

I dag møter du 13 engasjerte og hyggelige medarbeidere i Stavanger Optikk, og fire hos Jørpeland Optikk. Vi gjør alt vi kan for å hjelpe deg med dine synsbehov, og møter alle med respekt for deres rettigheter og integritet.

Mer enn en brille

Selv om mye har endret seg gjennom årenes løp, utgjør kundetilfredshet, håndverkstradisjoner, god øyehelse og optikk fortsatt fundamentet for familiebedriften. Visjonen er den samme: Vi skal være kjent som eksperten på godt syn og bra utseende.

Jakten på den beste kvaliteten og de aller siste nyhetene tar oss til de største brillemessene i verden. Med oss hjem har vi små nisjemerker som akkurat har sett dagens lys eller klassikere som plutselig er tilbake i motebildet.

Velkommen til oss

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til rolig atmosfære i innbydende lokaler. Her får du god hjelp av dyktige optikere og veiledning til å finne briller som kler deg, din ansiktsform og stil.